Sitemap
Blog
- 08/20/2023 - Ha det som plommen i glasset!
- 12/19/2021 - Kål-rotet som ikke er julen verdig
- 12/17/2021 - Bli smart med gløgg!
- 11/18/2021 - DETTE er en kabaret
- 10/27/2021 - Halloween: Miljøsvin er mest skremmende
- 08/20/2021 - Bli et genialt suppehue!
- 08/11/2021 - Den klokeste kålen
- 07/25/2021 - Bring oss bær. Bringebær!
- 07/16/2021 - Tomatsuppe med bønner og linser
- 07/15/2021 - Tomatsuppe med gulrot og frø
- 06/30/2021 - Salaten du blir METT av
- 06/22/2021 - Se her: Overjordisk gode jordbær
- 06/15/2021 - Piker, vin - og sangria
- 06/10/2021 - Ha ingen kvaler: Hval er miljømat
- 06/02/2021 - Agurk i medvind
- 06/01/2021 - En kosmisk go'gurk!
- 05/28/2021 - Den rørende triste historien om norske pelsdyr
- 05/20/2021 - Derfor er vi med
- 04/12/2021 - Det enkleste er det beste - for kroppen og for kloden!
- 03/25/2021 - Gult krøll med kult øl
- 03/22/2021 - Salmonella: Derfor er vi trygge
- 03/03/2021 - Så gøy å nerde med maten
- 02/09/2021 - Sånn steker du løken best
- 02/01/2021 - Din andel av den beste maten
- 01/25/2021 - Rist deg løs!
- 01/22/2021 - Den beste oljen har sesong NÅ!
- 01/20/2021 - Sellerirot: Den kuleste knollen!
- 12/13/2020 - En ribberytters bekjennelse: I år blir det pinnekjøtt!
- 11/29/2020 - Hale-luja!
- 11/17/2020 - Purren er på pallen!
- 10/23/2020 - Veggisburgeren vant kampen
- 10/21/2020 - Så mye melk klemmer vi ut av dem #møtoo
- 10/19/2020 - Det er servert - og dokumentert
- 10/15/2020 - Purre med ost på butterdeig
- 10/15/2020 - Purre med balsamico og ruccola
- 10/09/2020 - Fårikål uten kål og kåling
- 09/03/2020 - Et krafttak for bærekraft
- 09/01/2020 - Falaffel er jaffal bra!
- 09/01/2020 - Vegetarburger med rødbet og champignon
- 08/07/2020 - Marinade er spa-bad for maten!
- 06/29/2020 - Blomkålsuppe
- 06/28/2020 - Blomkålkrem med rogn
- 04/24/2020 - Føling i fjæra!
- 04/20/2020 - Boksen går!
- 04/02/2020 - Tradisjonell påske på ny måte!
- 03/23/2020 - Dugnadsmat - vi velger riktig!
- 03/20/2020 - Tangsalat
- 03/20/2020 - Tangpesto
- 02/25/2020 - Fett nok!
- 01/28/2020 - Cowboy-boller!
- 01/21/2020 - En bønn om deilige bønner
- 01/20/2020 - Bønneburgeren du vil elske
- 01/10/2020 - Chili sin carne - din nye veggisfavoritt
- 01/10/2020 - Hvite bønner med portobellosopp og pesto
- 01/01/2020 - Kyllingkraft
- 01/01/2020 - Grønnsakskraft
- 01/01/2020 - En bukett av smaker!
- 12/11/2019 - Slik unngår du trøbbel på julens restaurantbesøk
- 11/27/2019 - Nå er det fritt fram for alkoholfritt juleøl
- 10/23/2019 - Den miljøvennlige fiskegratengen!
- 10/16/2019 - Spis østers - redd miljøet!
- 09/29/2019 - Ny-y-yt på nytt!
- 09/28/2019 - Økologisk: Like logisk som likestilling?
- 09/24/2019 - Priskrig på tysk ribbe?
- 08/12/2019 - Eddik av bringebær
- 08/12/2019 - Bringebær i ovnen!
- 08/12/2019 - Bær med sabayonne
- 08/12/2019 - Bær med vanilje og syre
- 05/26/2019 - 10 ting: Det billigste og beste du kan ha på kjøkkenet.
- 05/23/2019 - Butterdeig med grønne erter
- 05/22/2019 - Amerikansk pannekake med erter
- 04/23/2019 - Vi er noen som forsyner oss mer av økomatfatet enn andre
- 04/11/2019 - Påske-desserten som får haren til å hoppe
- 04/01/2019 - Asparges på grønn pasta
- 02/06/2019 - Samisk gryte: Rein nytelse
- 01/03/2019 - Økologisk mat gjør også vanlig mat bedre
- 12/18/2018 - Det blir ikke jul uten denne
- 12/13/2018 - Gaveønske: Schtøgt slips - eller spekemat?
- 12/06/2018 - Julevaffel!
- 12/04/2018 - En julete veggis-pizza!
- 11/20/2018 - Ris til egen smak!
- 11/18/2018 - Til orientering: Norsk mat ER best
- 11/07/2018 - Lær av VM-juryen hvordan du smaker på ost
- 11/04/2018 - Slik nyter vi Norge best mulig: Vi koker kraft på råvarene
- 10/21/2018 - Grise-viktig om vår beste venn
- 09/20/2018 - Slik serverer du luksus-fuglen latterlig billig
- 09/03/2018 - Vi tar en dugnad, og spiser alt vi kan av norsk mat!
- 08/09/2018 - Husker du galskapen sist vi hadde «krise» i landbruket?
- 08/05/2018 - Derfor klapper vi for økologisk festivalmat
- 08/01/2018 - Endelig, nå kan vi spise frosne reker igjen!
- 06/30/2018 - Dillpop med reker - den nye spesialiteten
- 06/08/2018 - Vi disser ikke flesk: Derfor elsker vi norsk bacon
- 06/05/2018 - Honningfrukt med yoghurt
- 06/05/2018 - Honningmarinade
- 06/05/2018 - Honningstekt chevre med pistasj
- 05/17/2018 - Rekende riddere
- 05/17/2018 - Reker med erter og chili
- 05/17/2018 - Reketoast med rå laks
- 05/16/2018 - Det ekle er ofte det beste
- 05/15/2018 - Torsk med bacon, urter og ertepuré
- 05/08/2018 - Vi må slå i matbordet
- 05/03/2018 - Derfor heier vi på bøndene
- 05/01/2018 - Baconloff med ost og oliven
- 04/19/2018 - Hvilke egg bør du velge? Det er lett når du vet dette.
- 03/28/2018 - Påskekylling - servert som muffins!
- 03/22/2018 - Ikke samme ulla: Lam på enkle og raske måter
- 03/22/2018 - Dette er håret i den økologiske suppa
- 03/09/2018 - Blodappelsin - navnet vi ikke lenger tør å bruke.
- 03/02/2018 - Skreien i butikken kan være en vanlig torsk
- 02/09/2018 - Nudler - oppskrift på stryk
- 01/22/2018 - Pinnekjøtt blir grisefest til sommeren!
- 10/19/2017 - Surpølse: Til å bli blid av! Og litt redd, kanskje.
- 10/03/2017 - Halal og slakt: Et spørsmål om liv eller død
- 10/01/2017 - En stjerne er født: Fenalår!
- 09/15/2017 - Dette bør du bruke helgen til: Bank og slå!
- 09/07/2017 - Brødet du kaster kan være et år gammelt da du kjøpte det
- 08/31/2017 - Norske verdier: Toll er heimevern
- 08/01/2017 - Hummus med peanøttsmør
- 08/01/2017 - Klassisk hummus
- 06/01/2017 - Braisert stangselleri
- 06/01/2017 - Stangselleri i waldorf
- 06/01/2017 - Stangselleri med risotto
- 06/01/2017 - Stangselleri med luksusmajones
- 05/31/2017 - Endelig - slik skal Stortinget gjøre norsk mat bedre
- 05/22/2017 - Dette skal politikerne bestemme om maten vår
- 05/12/2017 - Døden for livets vann?!
- 04/21/2017 - Her får de omdømme som fortjent
- 04/12/2017 - Den STOOORE, STYGGE påske-kvissen
- 04/07/2017 - Derfor kan du spise rå påskeegg - uten å få salmonella
- 02/24/2017 - Vinterlam i vinterferien
- 02/17/2017 - Derfor nekter jeg å kjøpe svensk kylling
- 02/14/2017 - Norske kuer har full kontroll, nemlig Kukontroll!
- 02/07/2017 - Stang ut om mål for økologisk mat
- 01/25/2017 - Slik kan Svanemerket bli en engel med skit på vingan
- 12/28/2016 - Vegansk nøttestek (ekte vare!)
- 12/28/2016 - Dette er veggis-julemat for alle som er mette på kjøtt nå! Er du?
- 12/23/2016 - Du vil ha sprø svor. Da er det lurt å lese her om HVORFOR den blir sprø.
- 12/21/2016 - Her er alternativet til Grandis-jula!
- 12/10/2016 - 10 utsøkte matgaver til jul, pluss en fæl
- 12/06/2016 - Så ustilig var priskrigen i fjor
- 11/28/2016 - Da den store krisen hjemsøkte vårt land
- 11/17/2016 - Dette er den beste kyllingen - hvis du bryr deg om dyrevelferd
- 11/16/2016 - Helstekt kylling - med potetgull
- 11/16/2016 - Yoghurt med julesmak
- 11/07/2016 - Om mat og makt: Hillary og Donald
- 11/01/2016 - Hvordan man produserer mat og faren for å havne i krig. Det er en farlig sammenheng der.
- 10/26/2016 - Norsk mat er dønn bra - det er dokumentert
- 10/21/2016 - Dette er sennepen som gjør deg stolt
- 10/20/2016 - Syltet gresskar til ribbe
- 10/20/2016 - Bakt gresskar med hvitløk
- 10/20/2016 - Gresskarsuppe
- 10/14/2016 - Slik får du et bedre liv uten denne
- 10/11/2016 - 5 grunner til at denne flisa gjør maten din bedre
- 10/07/2016 - Dette er ikke hasj, det er "lammekrydder"
- 09/29/2016 - Mitt liv som krabbemorder
- 09/28/2016 - Thai-stekt Oumph
- 09/28/2016 - Tempurafritert Oumph
- 09/27/2016 - Laksegryte med geitostsaus
- 09/27/2016 - Lammelapskaus med fenalår
- 09/15/2016 - Sleip fisk tar kaka
- 09/14/2016 - Oppskrift: Krabbeklør med ingefær og koriander
- 09/14/2016 - Oppskrift krabbesalat med kokos og karri
- 09/11/2016 - Dyrevelferd: Et nytt merke du bør merke deg
- 09/01/2016 - Oppskrift thai fiskekaker
- 09/01/2016 - Oppskrift taco-fiskekaker
- 09/01/2016 - Hjemmelagede fiskekaker oppskrift
- 08/31/2016 - En gripende historie om bier og pøbler
- 08/25/2016 - Dette er triksene for å få den beste hotellfrokosten
- 08/21/2016 - Her er grunnen til at glade griser smaker best
- 08/12/2016 - 2 ting du trenger på kjøkkenet. Billig og bra, dyrt og deilig.
- 07/29/2016 - Syltet sopp
- 07/29/2016 - Sopp-psykotikerne er på høgget. Pass på!
- 07/14/2016 - Arne er verdensmester i å skyte dyret som gir oss verdens beste kjøtt
- 07/14/2016 - Hvalcarpaccio med ruccolapesto
- 07/13/2016 - Marinert hval med rognsaus
- 06/30/2016 - Butikkslakteren som vet hva du vil ha
- 06/24/2016 - Ferie i Norge? Nå er det lett å finne de lokale matopplevelsene.
- 06/21/2016 - Nå kan vi endelig roe oss!
- 06/16/2016 - Dette ølet er 1000 år gammelt - og ikke gått ut på dato
- 06/16/2016 - Vaffel med fiken og ølsaus
- 06/01/2016 - Hvit sangria
- 06/01/2016 - Rød sangria
- 05/30/2016 - DETTE er det nye GRØNNE GULLET
- 05/18/2016 - Slik skal du koke grønn asparges
- 05/18/2016 - Aspargeskrem med dillolje og posjert vaktelegg
- 05/17/2016 - Vi som svikter landet vårt?
- 05/13/2016 - Nå styrer FrP landbruket vårt
- 05/12/2016 - Heis det norske flagget: For lokalmat
- 05/10/2016 - Vannmelon laget slik at den faktisk kan kalles mat!
- 05/04/2016 - Derfor er det ville helvete i landbruket akkurat nå
- 04/21/2016 - Tartar: Typisk norsk at det er trygt
- 04/15/2016 - Kong Olavs spisevaner var utrolige
- 04/07/2016 - Römertopf med storfekjøtt
- 04/06/2016 - Lage festmat med bare vannkoker? Klart du kan!
- 04/01/2016 - Hjemmelaget ketsjup med karri
- 03/30/2016 - Dette gourmet-saltet samler Norge
- 03/22/2016 - Blodappelsin i krydret lake
- 03/22/2016 - Blodappelsin i salat: Godt! Og kult!
- 03/18/2016 - Oppskrift på bacalao med lam!
- 03/18/2016 - Oppskrift på lammecarré med honning og chili
- 03/18/2016 - Oppskrift på lammeskank med tomat
- 03/18/2016 - Oppskrift på kokt lam - nam!
- 03/18/2016 - Oppskrift på kjapt lammelår
- 03/18/2016 - Oppskrift på vestafrikansk lammegryte
- 03/18/2016 - Lam som er nam: Nye måter å lage det på
- 03/18/2016 - Oppskrift på østafrikansk lammegryte
- 03/17/2016 - Slik blir det kulere å servere kjøpe-pizzadeig
- 03/15/2016 - Denne historiske fredsavtalen mellom bønder gir oss mer økologisk mat
- 03/10/2016 - Grønne rosabloggere avslører mine hemmeligheter om vegetarburgere
- 03/03/2016 - Stortinget: Bikkjeslagsmål om pizza. Men ikke si det til noen!
- 03/03/2016 - Reker og ertesaus i terteskjell
- 03/02/2016 - Tips: Restemat rullet i rispapir. Poff, så er restene gått opp i røyk!
- 03/01/2016 - Squash-salat
- 02/29/2016 - Så mye fisk for så lite penger? Silda er utrolig.
- 02/22/2016 - Oppskriften på fransk bouillabaisse - med billige fiskeboller
- 02/21/2016 - Denne magiske osten kan du bruke istedet for kjøttdeig! Den heter skjørost.
- 02/20/2016 - Rouille - den franske, rustne masjonesen
- 02/19/2016 - I helg og på hytte: Slik steker du andebryst
- 02/14/2016 - Andelslandbruk. Den nye mat- og miljøbevegelsen.
- 02/11/2016 - Maten vår kommer fra bondegårder. Da går det vel an å forvente at folk vet bittelitt om landbruk?
- 02/11/2016 - Så enkelt kan det gjøres med andelår i helgen. Se videoen. Les oppskriften.
- 02/10/2016 - Pasta med skjørost, urteolje og tomatsaus
- 02/10/2016 - Vafler med skjørost
- 02/10/2016 - Dritfrekk tenåring med stiv overleppe lærer deg å lage fish & chips
- 02/10/2016 - Skjørostpudding, lettlaget dessert
- 02/08/2016 - Silda stimer til fiskediskene: Det er oppskrift på sunnhet - for deg og miljøet!
- 02/06/2016 - Er det øko-fiffen som styrer butikken?
- 02/04/2016 - Knusktørr fisk som gir vann i munnen: Grillet klippfisk
- 01/29/2016 - Jeg er så kry: Posjert egg med «saltstenger» av butterdeig
- 01/25/2016 - Stekt bamsefisk med linser
- 01/17/2016 - Hjemmelaget falafel - kan inte bli fel
- 01/13/2016 - Vegetarburger med squash
- 01/13/2016 - Hva vil vi ha? Norsk håndverksøl!
- 01/08/2016 - TORO fyller 70 - med tomatsuppen som ødela oss
- 01/07/2016 - Hamburger med bacon og løk - på en helt ny måte.
- 01/06/2016 - Thai hard. Slik lager du ekte thaimat.
- 01/06/2016 - Grønn curry-suppe med kylling
- 01/05/2016 - Morter. Verdens eldste kjøkkenmaskin.
- 01/05/2016 - Grønn curry-pasta
- 12/29/2015 - Reinkjøtt med rein samvittighet
- 12/23/2015 - Så enkelt, så «julete» blir det med mitt hemmelige våpen: Sursildkrydder
- 12/16/2015 - Velkommen til Jon Georg Dale!
- 12/13/2015 - Knekkebrød med sesamfrø
- 12/13/2015 - Knekkebrød med tørkede frukter
- 12/13/2015 - Kjeks og singelliv: Hjemmelaget knekkebrød
- 12/11/2015 - Jeg har fått nøff av billig ribbe!
- 12/10/2015 - Is og lakrisbåter
- 12/10/2015 - Lakris i mat? Godt. Overraskende godt!
- 12/10/2015 - Heng kjøkkenutstyret på veggen!
- 12/10/2015 - En genial sprøytepose
- 12/10/2015 - DENNE poteten kan brukes til alt
- 12/10/2015 - Ribbepostei
- 12/10/2015 - Bak turistfasaden får du den beste maten og møter de beste menneskene
- 12/10/2015 - Østers fra Ø til Å
- 12/10/2015 - Enkel moccakrem med lakris
- 12/10/2015 - Ande-krås, slik blir det mørt
- 12/10/2015 - Kjenner du kalkunen? Den som kan fly?
- 12/10/2015 - Medisterkaker med appelsin
- 12/10/2015 - Oppbevaring av krydder? I album!
- 12/09/2015 - Ribbe-pølser
- 12/09/2015 - And? Fett! Nemlig andefett.
- 12/09/2015 - Slik lager du andeleverpaté
- 11/28/2015 - Vegetariske kjøttkaker. Som mammas kjøttkaker - uten kjøtt.
- 11/27/2015 - Økologisk ribbe
- 11/26/2015 - Slik åpner du østers
- 11/26/2015 - Østers - gugga jeg aldri glemmer
- 11/25/2015 - Kamskjell med lakrisvinaigrette
- 11/25/2015 - Vafler med nøtter og fiken