Jeg «jukser» litt, og bruker ferdig kokte kikerter på boks. Dessuten har jeg dristet meg til å ha litt grønn oliven i mosen (unnskyld, men det er så godt!). Andelen oliven justerers etter hvor godt man liker slikt, smak deg frem underveis.
1 kartong økologiske kikerter, rundt 400 g, eller en boks
3 ss hakket grønn oliven, pluss noen ekstra til pynt
1 – 2 ss tahini (pulver, fra butikk med asiatiske råvarer)
2 ss olivenolje
½ ts tørket timian
2 fedd hvitløk, grovt hakket
saften av ½ sitron
litt salt
rikelig nykvernet pepper
paprikapulver til pynt
olivenolje til å sprinkle over
- Kok opp kikertene i vannet den ligger i, sil av og ta vare på vannet.
- Mos kikerter, oliven, olivenolje og, timian og hvitløk med en stavmikser eller i en liten foodprocessor. Spe med kokevannet. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Server med for eksempel grillet landbrød. Også særlig egnet som tilbehør til stekt hvit fisk.
Write a comment
dagfinn nordbø (Saturday, 29 September 2018 01:47)
bra! man uten cumin? kremt. selv pleier jeg også å tilsette soltørkede tomater i olje.