Alle hjerter gleder seg, også et pappahjerte - og særlig om han har vett til å lage seg en nøttevaffel med juleølsaus.
Det er norske verdier, det! Altså å lage vafler som er tilpasset mørketid og levende lys. Så nå gir jeg jernet.
Sånn skaper du stemningen:
ca. 300 g hvetemel, eller annet mel
2 egg
1 ts bakepulver
ca. 75 g smør, smeltet
ca. 3 dl melk, gjerne kulturmelk
1 dl hakkede hasselnøtter
1 fl juleøl
litt julekrydder etter smak: nellik, ingefær, kanelstang – sånne ting
2 ts sukker
noen tørkede aprikoser
- Ha ølet i en kjele og kok det inn til det er igjen to tredjedeler. Sil vekk krydderet. Ha i sukker og litt ingefær, og kok videre til det tykner til saus.
- Pisk sammen eggene og bland i mel, bakepulver og melk til en røre, med smøret i. Rør inn hakkede nøtter. La røren stå litt før du steker gylne, litt mørke vafler.
- Legg vaffel og fiken, hele eller delte, på tallerkener og hell sausen rundt.
Hva bør du unne deg av drikkefølge? Haha, en flaske juleøl til såklabbert!
Mer snacks i ventetiden:
HUMMUS WHERE THE HEART IS: Trykk på bildet for den beste oppskriften på dippen fra der Jesusbarnet kom fra.