TORO FEIRER 70: Hurra for deg som fyller ditt år - og fyller våre mager med posesuppe og prompepulver.
Det er en merkedag av dimensjoner.
I dag for 70 år siden - den 8. januar 1946 - ble Toro registrert som varemerke. I 2016 leverer Toro oss ca 15. 000 tonn med mat i året, i rundt 130 millioner poser.
Det er en sorgens dag.
Den får enhver middagstallerken tli å skinne, samme hvor tafatt hovedingrediensen fremstår. Og den kan varieres i smak og utseende, alt etter hva du ellers byr på.
Jeg har holdt noen matkurs i mitt liv. Jeg tror med hånden på hjertet at denne poteten er det trikset flest av de tilstedeværende har brukt mest i etterkant.
Det dreier seg om å ta en svær potet og skjære mange snitt ned i den - men ikke helt gjennom. Hvis jeg ikke har god tid til å kose meg med kniven og finskjæringen, pleier jeg ofte å legge en
bic-penn på hver side av poteten og så bare hakke løs. Men det er finest når de er forseggorte, da!
POTERER FRITERT I ANDEFETT
Hit, men ikke lenger! Dette er endestasjonen i kunsten å fritere poteter. Jeg mener å huske at det var poteter fritert i andefett som en gang gjorde Gordon Ramsay berømt.
Fettet kan bestilles på Meny og hos andre som har litt utvalg i hyllene. Det er billigere enn smør. Og tenk på det: Fritert i andefett blir vel selv poteter lavkarbo?
Den klassiske retten med andefett er en såkalt «confit», der man ovnskoker ande- eller kyllinglår i fettet til det blir fullstendig mørt. Prøv selv, det er ikke vanskelig: