Selv blomkålsuppe blir en fest for øyet når vi steker en skive, omtrent som et savanne-tre i suppen!
2 nokså små blomkålhoder
kaldt vann
en kork husholdningseddik
ca 3 ss mykt, temperert smør
ca 3 ss mel
ca 2 dl fløte
litt revet muskatnøtt
litt stekeolje
salt, pepper
- La blomkålen ligge i iskaldt vann med eddik i ti minutter.
- Del blomkålen slik at du får fire fine skiver av hver. Legg dem til side. Del resten av blomkålen i mindre biter og ha dem i en kjele med lettsaltet vann. Legg i skivene med blomkål også. La det koke i fire-fem minutter. Ta ut de store skivene. Bruk gjerne en stor gaffel til å mose blomkålen i kjelen, fremdeles med vannet.
- Mens blomkålen i kjelen fortsetter å koke, rører du sammen smør og mel i en kopp. Ha dette i kokevannet med smuldret blomkål, litt om gangen, til konsistensen blir ganske tykk. La det koke videre i fem minutter for å få bort den rå melsmaken. Spe med fløte til vanlig suppe-konsistens. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
- Varm en panne med en liten skvett olje og en knær smør til litt over middels varme og stek blomkålskivene pent brune.
- Fordel suppen i tallerkener og legg i de fine blomkål-trærne.