Purre med ost på butterdeig

purre oppskrifter

Butterdeig - som vi jo kan kalle smørdeig, da - er alltid supert å ha i bakhånd. Her lager vi en «skål» av den, som ellers kan fylles med alt mulig av dampet grønt.

 

4 plater frossen og tint butterdeig

1/2 purre

ca 1 dl fløte

noen skiver norsk ost av chevre-typem. f.x. fra Haukeli

pepper

litt frisk timian

1 egg

 

  • Skjær purren i tynne ringer. Kok opp fløten, ha i purren og la det småkoke til purren er mør og fløten har tyknet noe. Smak til med litt pepper.
  • Kjevle ut tinte butterflak noe, og del dem i to. Skjær noen strimler av deigen, som skal brukes som «vegger» i det som blir en liten skål: Pensle flakene med pisket egg, legg på strimlene langs kantene og pensle dem også på toppen. Smøret fungerer som lig og gir gylden farge. Legg i purre og en skive ost på toppen. Gjerne også litt av timianen.
  • Legg på bakepapir og stek i ovn på litt over 200 grader i rundt et kvarter. Følg med på når osten er smeltet og butetrdeigen hevet og gylden. Ha gjerne på litt mer frisk timian.

Se mer: Tryll med tomat!

Smask! Det er skjedd noen henførende med tomatene våre i det siste. Trykk på bildet for å få en opplevelse av hvordan du overrasker med de røde stjernene!