Butterdeig - som vi jo kan kalle smørdeig, da - er alltid supert å ha i bakhånd. Her lager vi en «skål» av den, som ellers kan fylles med alt mulig av dampet grønt.
4 plater frossen og tint butterdeig
1/2 purre
ca 1 dl fløte
noen skiver norsk ost av chevre-typem. f.x. fra Haukeli
pepper
litt frisk timian
1 egg
- Skjær purren i tynne ringer. Kok opp fløten, ha i purren og la det småkoke til purren er mør og fløten har tyknet noe. Smak til med litt pepper.
- Kjevle ut tinte butterflak noe, og del dem i to. Skjær noen strimler av deigen, som skal brukes som «vegger» i det som blir en liten skål: Pensle flakene med pisket egg, legg på strimlene langs kantene og pensle dem også på toppen. Smøret fungerer som lig og gir gylden farge. Legg i purre og en skive ost på toppen. Gjerne også litt av timianen.
- Legg på bakepapir og stek i ovn på litt over 200 grader i rundt et kvarter. Følg med på når osten er smeltet og butetrdeigen hevet og gylden. Ha gjerne på litt mer frisk timian.
Se mer: Tryll med tomat!
Smask! Det er skjedd noen henførende med tomatene våre i det siste. Trykk på bildet for å få en opplevelse av hvordan du overrasker med de røde stjernene!