Bønner og linser kan kjøpes ferdig kokte i små esker, plukk gjerne noen økologiske fra butikkhylla.
Bruk godt modne norske tomater - de har mest kjøttfylde.
8 - 10 modne tomater
100 g grønne linser, ferdig kokte
100 g røde linser, ferdig kokte
200 g hvite bønner, ferdig kokte
ca 4 dl grønnsakskraft (eller kyllingkraft), fra kartong
1 - 2 ts tørket timian
litt frisk timian, eller annet grønt
salt, pepper
- Skjær et lite kryss i skinnet på tomatene og ha dem i kokende vann noen få sekunder. Pill av skinnet og grovhakk dem.
- Ha tomat-hakket i en kjele med kraft og tørket timian, småkok i rundt fem minutter. Ha så i alt det andre og la det varmes i dem minutter til.
- Server gjerne med noe ekstra på toppen, for eksempel et stykke pannestekt hvit fisk.
Helt sprøtt!
Det er høstetid for en rekke norske grønnsaker. Og med herlig, sprø frityrbehandling blir det skikkelig høstfest. Trykk på bildet for å se hvordan du lett fikser det.