De ser skikkelig fjonge ut, men er veldig enkle å lage - så ikke fortell til gjestene dine hvor lite som egentlig skal til! Også fine som tilbehør til grillet kjøtt eller hvit fisk.
3 plater frossen butterdeig, tint et kvarter på benken
1 egg, pisket
ca 250 g frosne erter fra pose
nesten 1 dl buljong/kraft av noe slag, gjerne av terning
1/2 rød chili, finhakket
friske timianblader, eller en annen urt
1/2 ts sukker
litt sitronsaft
1 stor ss temperert smør
- Ha litt kraft, eller vann og en kvart buljongterning, i en kjele og kok opp. Ha i ertene og la det koke rundt et drøyt minutt, til ertene er tint. Kjør det forsiktig sammen med en stavmikser, eller mos det med gaffel. Bland inn chili og timian, pluss sukker. Dette skal være temmelig grøtete. Vend inn smør og smak til med litt sitronsaft.
- Legg to av butterdeigsplatene på bakepapir. Kjevle dem bittelitt ut og del dem i to. Pensle kantene på hver plate med pisket egg. Skjær den tredje platen i strimler som du legger langs kantene på de to andre platene, egget vil fungere som lim. Pensle også toppen med egg. Kantene vil gjøre at du får en skål du kan fylle.
- Stek i ovn på rundt 220 grader i innpå 20 minutter, til de har hevet godt, men ikke blitt brent.
- Fordel ertepureen i butterdeigtertene når alt er romtemperert. Topp med en kvist timian.