Et skikkelig næringsrikt mellommåltid, kledelig tykk og ertende deilig. Uten bakepulver får du vanlige, tynne kaker. Her har jeg stekt dem i en stor rund ring à la pepperkakeform for å få dem ekstra tykke.
ca 150 g grønne erter
ca 4 dl melk
3 egg
1 ss smør
ca 4 dl hvetemel, eller annet egnet mel
1 ts revet ingefær
litt frisk, hakket timian
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
- Gi ertene et raskt oppkok, hell av vannet og mos dem grovt med en gaffel.
- Smelt smør i en liten kjele, ha i melk og visp eggene skikkelig inn.
- Ha mel, bakepulver, ingefær, timian og salt i en bolle. Hell i eggemelken litt etter litt og rør til det blir en jevn røre. Ha også ertene i litt etter litt, mens du justerer konsistensen me eggemelken.
- La røren stå på kjøkkenbenken i minst et kvarter, slik at den tykner noe.
- Ha litt mer smør i en panne på middels varme og stek nevestore pannekaker.