Født etter 1980? Ikke så fysen på gæmlis-mat? Synes det er mer chill med chili og sånt?
Rekesmørbrød pimpet opp med litt sterk ertepuré er et alternativ for deg som ikke er tørr bak ørene.
300 g rensede reker
saften av ½ sitron
noen skiver av toastloff (ferdig skåret, fra pose)
150 g små, frosne erter (selskapserter eller petit pois)
¼ buljongterning
noen kvister timian
½ chili
½ fedd hvitløk
¼ ts sukker
1 ts smør (romtemperert)
- Ha rekene i en liten bolle og skvett på sitronsaft.
- Ha litt vann, omtrent 1 dl, i en liten kjele kok opp og oppløs buljongterningen. Ha i ertene og rør litt rundt mens det koker og ertene tiner. Finhakk timian, chili og hvitløk, ha det i kjelen sammen med smør. Bruk en stavmikser og kjør det til en litt grov puré.
- Rist loffskivene og fordel reker og erter pent oppå, gjerne med noen ekstra timiankvister. Det blir ekstra stilig om du først deler skivene i to eller fire.