Frukt i appelsinlake med honningyoghurt
Det blir supergodt når du bruker en pose tørkede «julefrukter» som aprikos, svisker og fersken. Frukten kokes i en deilig lake først.
tørkede julefrukter
2 appelsiner
1 dl vann
1 dl sukker
1 stjerneanis
en liten kanelstang
1 ts kardemommekjerner
1 vaniljestang
2 dl gresk yoghurt
2 ss flytende honning
litt hakket mynte
- Først skal appelsinene «fileteres»: Bruk en skarp kniv og skjær av skallet slik at ikke noe av det hvite sitter igjen på appelsinen. Skjær deretter ut rene filetbåter ved å føre kniven inn langs veggene mellom båtene. Klem den gjenværende saften i appelsinavskjæret over i en liten kjele.
- Del julefrukten i mindre biter. Splitt vaniljestangen på langs med en kniv og skrap ut det svarte. Ha frukten, vaniljen, vann, sukker og det andre krydderet i kjelen med appelsinjuice. Kok opp og la det koke inn et par-tre minutter. Sil vekk krydderet.
- Fordel appelsinfiletene og den andre frukten i fire glass.
- Hell over den krydrede appelsinlaken. Avslutt med yoghurt og hell honning over. Dryss over litt hakket mynte.
Write a comment