Fersk lammekjøtt, litt fenalår, toppet med en hvit geitost. Et Kinderegg! Her bruker jeg ofte lettsaltet kjøtt, som fås flere steder nå på høsten, men ikke stress med det. Alt lammekjøtt er supergodt!
1 kg lammekjøtt uten ben
6-7 poteter
1 lite kålhode
1 ts pepperkorn
1 laurbærblad
blandede rotgrønnsaker i terninger
en godt modnet hvit geitost
noen skiver fenalår
litt hakket gressløk, eller annet grønt
- Skjær kjøttet i grove terninger. Ha det i en kjele med nok kokende vann til at det dekker. Ha i pepper og laurbær. La det trekke under lokk i bortimot en time, kjenn med fingrene at kjøttet er mørt.
- Skjær poteter og kål i passende biter. Ha oppi potetene først og la det simre litt, før du har i kål og andre grønnsaker. Småkok noen minutter til.
- Server med gressløk og en bit god og myk - gjerne norsk! - ost på toppen, med noen skiver fenalår ved siden av.
Write a comment