Du kan godt kalle den ”lakskaus”, den er barnslig enkel - og frisket opp med Snøfrisk, som inneholder 80 prosent geit.
600 g laksefilet, renset for skinn og ben
1 terning fiskekraft
1 liten blomkål
1 liten purre
1 stor gulrot
1 liten løk
1 laurbærblad
3-4 pepperkorn
1 liten kartong kremfløte
1 pakke Snøfrisk-ost
kapers fra glass
- Lag fiskebuljong etter anvisningen på pakken. Del blomkål, løk og gulrot i grove biter, skjær purren i skiver. Ha alt i buljongen, sammen med pepper og laurbær. La det småkoke i nesten ti minutter.
- Skjær laksen i grover terninger eller strimler, ha det i kjelen og la det hele trekke videre i fem til syv minutter.
- Ha fløten i en mindre kjele og kok opp. Smelt ned smøreosten og la det koke til konsistensen likner en passende saus. Ha i hakket kapers og smak til med litt salt og godt med pepper.
Write a comment