Laksegryte med geitostsaus

laks gryte oppskrift

Du kan godt kalle den ”lakskaus”, den er barnslig enkel - og frisket opp med Snøfrisk, som inneholder 80 prosent geit.

 

600 g laksefilet, renset for skinn og ben

1 terning fiskekraft

1 liten blomkål

1 liten purre 

1 stor gulrot

1 liten løk

1 laurbærblad

3-4 pepperkorn

1 liten kartong kremfløte

1 pakke Snøfrisk-ost

kapers fra glass

 

  • Lag fiskebuljong etter anvisningen på pakken. Del blomkål, løk og gulrot i grove biter, skjær purren i skiver. Ha alt i buljongen, sammen med pepper og laurbær. La det småkoke i nesten ti minutter.
  • Skjær laksen i grover terninger eller strimler, ha det i kjelen og la det hele trekke videre i fem til syv minutter.
  • Ha fløten i en mindre kjele og kok opp. Smelt ned smøreosten og la det koke til konsistensen likner en passende saus. Ha i hakket kapers og smak til med litt salt og godt med pepper.

Write a comment

Comments: 0