Dette er fiskekaker designet for å gjøre moderne damer glade og møre, slik jeg lærte å lage mat da jeg var i Thailand for å skrive boken Tid for thai.
Friske smaker med et hint av thai. Hvis du har anledning til å oppsøke en asiatisk butikk med ekte thai-råvarer, er det best, så jeg fører opp skikkelig autentiske råvarer som alternativ.
500 g hvit fisk, helst sei eller hyse, men torsk er også fint
finrevet skall av 2 lime, eller 12 såkalte kaffirlime-blader fra asiabutikk
1 ss rød currypasta av thaislag, ikke indisk
1 egg
1 ts salt
2 ts nykvernet pepper
ca 2 dl kokosmelk
10 sukkererter, eller to såkalte longbeans fra asiabutikk
- Skjær fisken i grove biter og ha den i en foodprocessor. Ha i saltet og kjør til farsen blir seig og litt klumpete. Ha i currypastaen, pepper og egget, og kjør litt til. Spe så med kokosmelk, mens du kjører det sammen til konsistensen virker bra til å lage kaker av.
- Skjær tynne skiver av sukkerertene, eller longbeans. Bruk revet limeskall, eller finhakkete blader av kaffirlime. Bland det inn i farsen.
- Ha en blanding av olje og smør i en panne på litt over middels varme. Ha litt olje på hendene og form ganske små kaker. Stek dem fint gyllne på begge sider, og ha dem eventuelt knapt fem minutter i ovn på 140 grader etter steking.
- Server med søt chilisaus – den nye folkeketsjupen – og stekte grønnsaker med ris. Stikk dem gjerne på små bambusspyd.
Write a comment
Custom essay writing service (Monday, 04 December 2017 05:53)
I can't explain how much I loved this dish. It is really very delicious. All must try it even once.. It is really very tasty..