Bær med sabayonne

blåbær bringebær sabayonne oppskrift

Klassikeren kan selvsagt varieres med ulike smaker, for eksempel vanilje.

 

Vær forøvrig oppmerksom på at sabayonne er det franske navnet. Serverer du dette til en italiener bør du kalle den zabaglione - for italienerne hevder selvsagt at det var de som fant den opp - og det var det kanskje også?

 

en kurv bringebær, gjerne også noen andre bær

6 eggeplommer

6 ss sukker

1 dl søtlig hvitvin

 

  • Her benytter vi vannbad, men det er såre enkelt. Ha litt vann i en romslig kjele og kok opp.
  • Pisk eggeplommer og sukker sammen i en glass- eller stålbolle.
  • Plasser eller hold bollen over det kokende vannet, sånn at det overføres varme litt forsiktig, og pisk som rakkern til det blir en luftig krem. Spe med vin litt etter litt, mens du pisker som en gal.

Bæææ-rekraftig kjøtt!

Norske sauer er alt vi vil at moderne mat skal være.

 

Trykk på bildet for å se den utrolige historien om de mest ålreite dyrene.

Write a comment

Comments: 0