Med en slik utsøkt og fargerik saus blir hvalbiffen et festmåltid. Rognen kan byttes ut med lakserogn, så blir det enda mer genuint og luksuriøst norsk.
800 g hvalbiff marinert i olje, helpepper og sitronsaft (eller annen marinade)
2 dl tørr hvitvin
2 sjalottløk
ca. 5 ss pisket krem
ca. 25 g kaldt smør i terninger
ca. 4 ss hakket gressløk
50 g rød rognkjeksrogn fra glass
salt, pepper
- Tørk av hvalkjøttet og stek det raskt på høy varme, i skiver eller i terninger.
- Finhakk sjalottløken og ha halvparten i en kjele. Hell over hvitvin, kok opp og la det koke til det nesten ikke er hvitvin igjen. Pisk inn krem og pisk deretter inn smøret, litt etter litt, slik at det blir en blank og luftig saus.
- Ha i resten av sjalottløken og gressløken. Rør inn rognen rett før servering og smak til med salt og pepper.
- Server med kokte, norske nypoteter.
Write a comment