Denne kan minne litt om boeuf de bourguignon, den verdenskjente franske rødvins-gryten.
For å gjøre den ekstra fransk har i noen klatter blåost rett før servering. Vinen kan godt være fransk (eller finsk!), men kjøttet, osten og det andre vil jeg helst at skal være norsk.
Som med alle retter i leirgryte lager denne seg selv.
1 kg grytekjøtt av ku eller okse, for eksempel høyrygg, delt i biter
2 gulrøtter, i biter
1/2 sellerirot, i terninger
1 fennikel, i tynne skiver på langs
3 fedd hvitløk, delt i fire
2 laurbærblad
1 ss sursildkrydder, fra pose
2 ss salt
nykvernet pepper
1 glass rødvin
eventuelt blåost, etter behag
- Legg leirgryten i bløt en halvtimes tid, lokket skal også under vann.
- Hiv alt i leirgryten. Sett inn i kald ovn. Skru varmen på 160 grader. La den stå i litt over tre timer. Klatt på litt ost ved servering, hvis du vil.
- Server med hva som helst.
Write a comment