Römertopf med storfekjøtt

römertopf leirgryte oppskrift

 

Denne kan minne litt om boeuf de bourguignon, den verdenskjente franske rødvins-gryten.

 

For å gjøre den ekstra fransk har i noen klatter blåost rett før servering. Vinen kan godt være fransk (eller finsk!), men kjøttet, osten og det andre vil jeg helst at skal være norsk.

 

Som med alle retter i leirgryte lager denne seg selv.

1 kg grytekjøtt av ku eller okse, for eksempel høyrygg, delt i biter

2 gulrøtter, i biter

1/2 sellerirot, i terninger

1 fennikel, i tynne skiver på langs

3 fedd hvitløk, delt i fire

2 laurbærblad

1 ss sursildkrydder, fra pose

2 ss salt

nykvernet pepper

1 glass rødvin

eventuelt blåost, etter behag

 

  • Legg leirgryten i bløt en halvtimes tid, lokket skal også under vann.
  • Hiv alt i leirgryten. Sett inn i kald ovn. Skru varmen på 160 grader. La den stå i litt over tre timer. Klatt på litt ost ved servering, hvis du vil.
  • Server med hva som helst.

 

 

 

Write a comment

Comments: 0