En kombinasjon der en sukkerlake med hvitvin og kanelstang gir spennende kontrast til blodige fileter.
Rosiner og pistasjnøtter gjør den ikke mindre spennende.
Nytes alene som en friskussalat, eller sammen med for eksempel kokt torsk eller stekt kylling.
Først skal appelsinen fileteres, slik man gjør når sitrusfrukt skal bli lekker: Skjær bort skallet med en skarp kniv. Alt det hvite skal også bort. Skjær så inn langs "veggene" mellom båtene, slik at du får helt rene båter, og står igjen med en "flabb" av bare hinner.
2 blodappelsiner, filetert som her
1 dl vann
1 dl hvitvin
½ dl sukker
3 ss rosiner
1 kanelstang
4 ss hakkede pistasjnøtter
blandet salat
- Kok opp vann og vin. Ha i sukker og kanelstangen, og la det småputre i ti minutter. Ha i rosinene de siste par-tre minuttene. Avkjøl.
- Fordel appelsinfiletene på litt salat. Dryss over pistasjnøtter og drypp laken med rosiner på til slutt.
Write a comment