Veldig forenklet fårelegg, her!
Får å ta vare på det gode lammets egensmak har jeg simpethen bare stappet skankene i en ildfast form og helt på en boks tomater.
Oppskriften har jeg gitt til ganske mange folk, og de sier alle etterpå at dette var genialt enkelt og smakfullt.
Det er bra om formen har stått i varm ovn et kvarter på forhånd, i alle fall ikke tatt rett ut av kald kjeller. (Aller best er å bruke en terrakottapotte, type römertopf, som da må legges i vann først.)
2 lammeskanker, skåret til og pusset slik at benpipene blir fine (få gjerne slakteren til å gjøre det)
1 boks hakkede tomater, den dyreste boksen er best
½ ts salt
2 ss jomfruolivenolje av høy kvalitet
kruspersille
- Sett ovnen på 150 grader. Sørg for at skankene er romtempererte. Gni dem inn med litt salt og ha dem i en ildfast form.
- Fordel tomatboksen over skankene og dekk med folie tett rundt formen.
- Bak i ovn i rundt 3 timer. Server med hakket persille og en liten skvett olje. Det vil også behage finsmakere om det medfølger en enkel, men elegant rødvin, litt kjølig.
Write a comment