Oppskrift på bacalao med lam!

bacalao klippfisk lam oppskrift påskelam

 

 

 

 

Klippfisk og lam, hand i hand - i en utradisjonell bacalao.

 

Du tror det ikke før du har smakt det. Veeldig spesielt, og veeldig godt. Her er klippfisken bare et krydder!

Idéen skal jeg ærlig innrømme at jeg har rappet av kokkeguru Tore Namstad.

 

200 g klippfisk, utvannet i kun en time, i små biter

400 g benfritt lammekjøtt i grove biter

2 paprika, i grove biter

1 stor løk, i grove strimler

1 hvitløksfedd, delt i fire

2 bokser flådde tomater

et par never oliven

½ ts chilipulver

nykvernet pepper

rikelig med olivenolje, rundt 2 dl

 

  • Ha litt olje i en stekepanne på litt over middels varme og brun alt kjøttet godt. Ha det over i en solid kjele, sammen med alt det andre.
  • Legg på lokk og la hele sulamitten stå i ovn på 150 grader i rundt tre timer. Sjekk underveis.
  • Server med kokte poteter eller grov potetmos.

 

Write a comment

Comments: 0