Hvor mye betalte jeg for disse fire fiskene?
Hva synes du om dem som klager på at det er for dyr mat i Norge?
Det første kan jeg svare på: De kostet tilsammen
27 kroner og 31 øre.
Det var nok fisk til at jeg og kona ble mette. Og den gode oppskriften på tilbehør med karamellisert rødbet får du gratis.
Vi bruker 11 prosent av lønna på mat
Aller først: Vi kan ha godt av å minnes på hvor mye av inntekten gjennomsnittet av oss bruker på matvarer.
Sammenliknet med lønnsnivå er vi blant dem i verden som bruker minst på mat. Her kan du se at den er blitt vesentlig billigere de siste tiårene.
Slik sprøsteker du fisk med skinn
Hvordan tilberede silda, da? Lett, og lettest er å steke dem.
Tips du må huske, også når det gjelder å steke annen fisk på skinnsiden: Du må ha nerver til å vente en god stund før du vender fisken, slik at fettet i skinnet får smeltet ut. Eller sitter skinnet igjen i pannen.
Her er fiskene panert med rugmel. Herlig!
Karamelliserte rødbeter til både fisk og kjøtt
Kokte rødbeter får du kjøpt hos fx Meny. Del dem i båter, stek dem panne med en oljeskvett og litt smør. Strø over litt pepper og sukker(!), og stek litt til.
Kok aspargesbønner i saltet vann et par minutter. Hell vannet, men la det være igjen en liten skvett. Hiv i et hvitløksfedd delt i tre, pluss en pose spinat og finstrimlet rødløk. Rør rundt til spinaten er falt sammen og vannet dampet bort. Ha i rødbetene og litt smør.
Write a comment
pistasjkis (Monday, 29 February 2016 21:55)
Men hvor kjøpte du de da?