Ich bin ein hamburger!
Bacon? Jada, men surret rundt burgeren, ikke oppå.
Løk? Jepp, men trykket ned i burgerkjøttet.
Burgerbrød? Nei, fyttirakkern. Denne er mer som orginalen fra Hamburg, altså luksusmat.
Med biter av indrefilet inni!
Løk på toppen, nesten rå biffterninger inni og bacon rundt. Biffen inni skal dessuten marineres, hvis du vil, da.
Beregnet til fire burgere.
400 g karbonadedeig
100 g indrefilet
marinade etter eget valg, uten hvitløk
1 ts salt
litt nykvernet pepper
1 ss worcestershiresaus
1 liten løk, eller en stor sjalottløk
4 skiver bacon
- Skjær indrefileten i terninger og la dem ligge i marinade
- et par timer, litt avhengig av hva slags marinade du bruker. Ta dem opp og tørk av med kjøkkenpapir.
- Bland karbonadedeigen med terningene, pluss worcester, salt og pepper, og form store boller. Eller ha litt deig i hånden og plasser terningene i midten før du legger mer deig på toppen og klemmer godt sammen. Det siste er best.
- Legg en skive bacon rundt og fest med en liten tannpirker. Skjær løken i tykke skiver og dytt dem godt ned i hver karbonade, på den ene siden - "smørsiden", som skal serveres opp.
- Varm litt smør og olje i en panne på litt over middels varme. Stek karbonadene med løksiden ned til løken blir godt gylden. Skru ned varmen litt, ha i litt mer smør og stek dem på den andre siden. Stek dem på denne siden i fem minutter. Snu dem og legg dem i ovn på 150 grader en knapp halvtime. Følg litt med underveis, så de ikke blir altfor gjennomstekte.
Write a comment