Grønn curry-suppe med kylling

Her er klassikeren, passe sterk og med en svakt søtlig eim av tamarindsaus. Tamarind gir en dypere smak. Den kan du kjøpe som ferdig saus på glass. Eller du kan lære å lage den slik jeg gjør her.

Her ser du hvordan vi kan lage hjemmelaget curry-pasta. Det er moro, man blir så stolt av seg selv!

 

Ingrediensene, som epleaubergine, langbønner og søt thaibasilikum, fås i asiatiske butikker.

 

Hvis du lar kyllingen flakse ut av oppskriften, og bruker grønnsakskraft istedet, får du en ypperlig vegetarrett.

 

Angående såkalt fiskesaus, den får du nå i vanlige kjedebutikker, på en liten flaske. Men en gang en nabo av meg skulle bruke oppskriften, trodde hun fiskesaus var hvit fiskesaus fra Toro, så det kokte hun opp og hadde i curryen. Den ble god likevel!

 

Og legg merke til dette: Bladene av kaffirlime, som også finnes i alle asiabutikker, skal ikke spises. De er der bare for å gi smak.

 

3 kyllingfileter, skåret i 1 cm brede strimler på tvers

2 ss stekeolje

3 ss grønn curry-pasta - helst vår hjemmelagede

6 dl kokoskrem, fra boks

2 dl kylling- eller grønnsakskraft

4 epleauberginer, delt i båter, eller 1/2 squash i skiver

8 kaffirlimeblader, delt i to på langs

4 ss fiskesaus

1/2 ts salt (sløyfes hvis du bruker grønnsakskraft av terning)

4 ss såkalt tamarindsaus, fra glass (strammer og utdyper andre smaker, fra asiabutikker)

3 ts sukker

4 langbønner i biter på 3 cm, eller 15 aspargesbønner

20 blader søt thaibasilikum

1 rød chili, skåret i tynne og korte staver eller i tynne ringer

 

Med kjøpt currypasta skal man varme opp oljen og så røre inn pastaen. Med hjemmelaget varmer vi ikke opp oljen først, men rører det sammen med oljen mens vi varmer opp. Grunnen er at med hjemmelaget pasta av ferske ingredienser vil det da sprute endel, men kjøpepasta er av tørkede ingredienser og oppfører seg annerledes. Så vet du det!

 

  • Varm olje og currypasta i en kjele på middels varme. Rør pastaen godt ut i oljen og la det steke i omtrent et halvt minutt, til det begynner å lukte godt.
  • Hell i en tredjedel av kokosmelken. La det koke opp og småkoke til det dannes noen fettperler på overflaten. Ha i en ny tredjedel og la det småkoke på nytt, før du lar resten av kokosmelken koke med.
  • Ha i epleauberginer og la det koke i 2 minutter.
  • Ha så i kraft, kylling, kaffirlimeblader, fiskesaus, sukker og tamarindsaus. La det småkoke til kyllingen er nesten gjennomkokt, et par minutter knapt.
  • Ha til slutt i bønner, chili og basilikum. La det småkoke et halvt minutt til.
  • Server med ris.

 

Write a comment

Comments: 0