Knekkebrød er så lett i variere. Selv ikke da jeg fant på å plumpe oppi en pose såkalt tropisk miks, kunne det gå galt.
Her har jeg også lurt inn noen vanlige svisker, og toppet med cashewnøtter. En skikkelig energibombe, perfekt for studenter og andre stakkarer som må slite med hjernearbeid.
2 dl sammalt hvetemel
2 dl sammalt rugmel
2 dl tropiske frukter, grovhakkede
1 dl svisker, grovhakkede
1 dl cashewnøtter, grovhakkede
1/2 dl knuste linfrø
ca. 5 dl vann
Blant alt det tørre grundig i en bolle. Spar litt av fruktmiksen og nøttene til å fordele på toppen. Ha i det meste av vannet og rør det grundig inn.
La det stå og svelle i ti minutter. Juster med mer vann, så det blir en grøtete konsistens, slik at du kan bruke en slikkepott og fordele den i en langpanne.
Skru ovnen på 160 grader, med varmluft om du skal steke flere brett. Ha bakepapir i bunnen av formen og fordel røren jevnt og tynt. Strø resten av fruktmiksen og cashewnøttene oppå.
Stek i et kvarter, ta ut formen og del knekkebrødet i passende store firkanter. Stek videre i en knapp time, og la gjerne brødene kjølne langsomt i ovnen når den er skrudd av.
Write a comment
Jartrud (Monday, 04 January 2016 21:32)
Hei!
Smart med tørket frukt og cashewnøtter på knekkebrødene!
Har du glemt salt her, eller smaker de godt uten?