Førjulstid er tid for Grandiosa. Vi har jo så mye annet å gjøre!
I desember spiser vi tradisjonelt 20 prosent mer Grandis enn ellers i året.
Her er en alternativ tradisjon: En veggispizza basert på peanøttsmør og julepesto. Du leste riktig!
Jeg skal vise miskunn med eder. Denne er basert på kjøpt pizzabunn.
Her er nissetrikset
Men i tillegg til toppingen legger jeg inn et ekstra overraskelsesmoment klemt inn under pizzakanten. Et nissetriks, med julepesto! Basert på kjøpe-pesto, den også.
Er det en kjempe-familie-pizzabunn du kjøper, bør du justere opp litt og lage mer topping.
Pizza med squash og peanøttsaus
1 kjøpt pizzadeig
1 fedd hvitløk, finhakket
1 lausrbærblad
1 ss salvieblader, hakket
2 ss tomatpure
1 boks flådde tomater
4 ss peanøttsmør
2 ss balsamicoeddik
2 ts sukker
salt, nykvernet pepper
1 stor, gul squash, i nokså tynne skiver
1 rødløk, i tynne båter
ost til gratinering
Julepesto:
4 ss vanlig basilikumpesto på glass
4 ss finhakket persille
1 ts allehånde
4 ss finhakkede hasselnøtter
1 ss ekstra olje
- Ha en skvett olje i en kjele på middels varme og stek hvitløk, laurbær og salvie i et minutts tid under omrøring.
- Skru opp varmen. Ha i tomatpure og fres det litt under omrøring. Ha i tomatboksen , knus tomatene grundig rundt i kjelen, og ha så i peanøttsmøret, pluss balsamicoen og sukkeret. La dette småkoke til det blir en passe tykke saus. Smak til med salt og pepper.
- Sett stekeovnen på 250 grader.
- Legg deigen ut på et stekebrett. Stryk julepesto langs kanten av pizzadeigen og brett kanten rundt.
- Fordel pizzasausen rundt på pizzaen, gjerne med baksiden av en stor skje. Legg på squash og løk. Topp med ost.
- Stek pizzaen i rundt 10 minutter.
Julebrus til barna. Juleøl til de voksne.
Write a comment
dagfinn nordbø (Saturday, 12 December 2015 18:09)
oh. denne skal jeg lage. har funnet et peanøttsmør uten palmeolje (Green Choice, crunchy grovere) - eller er det best med det fine peanøttsmøret her?
Yngve Ekern (Sunday, 13 December 2015 11:35)
Jeg har prøvd både fint og grovt. Det går like rundt. Har også prøvd asiatisk satausaud - kult det også!
Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla) (Sunday, 13 December 2015 19:11)
Kjøttfritt/plantebasert er sunt! Peanøttsmør er mettende, proteinrikt og rikt på blant annet sunne enumettede fettsyrer