And? Fett! Nemlig andefett.

POTERER FRITERT I ANDEFETT


Hit, men ikke lenger! Dette er endestasjonen i kunsten å fritere poteter. Jeg mener å huske at det var poteter fritert i andefett som en gang gjorde Gordon Ramsay berømt.

 

Fettet kan bestilles på Meny og hos andre som har litt utvalg i hyllene. Det er billigere enn smør. Og tenk på det: Fritert i andefett blir vel selv poteter lavkarbo?


Den klassiske retten med andefett er en såkalt «confit», der man ovnskoker ande- eller kyllinglår i fettet til det blir fullstendig mørt. Prøv selv, det er ikke vanskelig:

Ha skikkelig mye salt på fire lår og la dem ligge en dag eller natt. Tørk dem av, legg dem i ildfast form dekket av fett. I ovn på 120 grader i halvannen time, deretter på 160 til de blir sprø utenpå.

 

8 poteter, delt i fire

1/2 l andefett

salt

 

Varm opp andefettet i en stor stekepanne. Ha i potetene, juster varmen slik at det bobler friskt, men ikke helt frenetisk. La potetene ligge på en side og stekes gylne og sprø på den siden før du snur dem. La dem renne av litt før servering.

Andefett-fritering

Write a comment

Comments: 0