Bare morskjærlighet er ekte kjærlighet. Og det er med morsbindingen som med skibindingen, den sitter godt. Men mammas gode, gamle kjøttkaker kan bli like gode selv om de ikke er fulle av kjøtt.
Disse kakene er så smakfulle at ingen vil legge spesielt merke til at de er uten kjøtt. Bare prøv å server dem til noen uten å fortelle hva de egentlig inneholder!
1/2 løk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
4 ss finhakkede nøtter, det er fint med en blanding
ca 400 g kidneybønner
2 egg
ca 4 ss finhakkede urter, eksempelhvis timian og salvie
ca 4 ss potetmel
salt, pepper
to til fire ss brødrasp, kan kjøpes i butikk med navnet griljermel
litt stekeolje
- Ha en skvett stekeolje i en panne på middels varme og stek løken under omrøring til den er myk og blank, men ikke brunet. Skru ned varmen noe og ha i hvitløk og nøtter. Stek videre et par minutter. Ha det hele over i en bolle og la det kjøle seg noe.
- Kjør kidneybønnene, løk- og nøtteblandingen og eggene sammen i en kjøkkenmaskin med kniver. Smak til med salt og pepper Bland inn urtene også, og ha i nok brødrasp og potetmel slik at det blir seigt nok til at du kan forme boller av deigen.
Tips: Hvis du vil gå "hele veien" og lage kaker som er helt veganske, altså uten animalske produkter i det hele tatt, da gjør du følgende: Ha 2 ss linfrø i en morter og knus dem skikkelig sammen med omtrent like mye vann og rør denne ganske slimete massen inn i deigen.
Jeg har også laget en bok med oppskrifter uten kjøtt. Den kom i 2012, da det ennå ikke var mye snakk om å kutte ned på kjøttet av hensyn til miljøet. I dag er det å spise mindre kjøtt blitt
selvfølgelig del av klimadebatten og diskusjonen om dyrevelferd.
Write a comment
Marthe (Monday, 14 November 2016 16:40)
Hei!:) har du prøvd å fryse disse?
Nora (Tuesday, 02 July 2024 21:26)
Hvor mange porsjoner blir det?