Rød og god. En litt annerledes veggisburger, som slår godt an blant dem som tror vegetarmat bare er bønner og linser.
Vær litt forsiktig når du koker rødbeten, fargen setter seg over alt, og regn med at det tar innpå en time. Kok dem med skallet på og skrell dem mens de fremdeles er varme.
2 løk, hakket
8 store champignoner, rundt 250 g, skåret i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 stor rødbete, rundt 150 g, kokt og skåret i små terninger
60 g valnøtter, hakket
50 g kikertmel
½ grovt, økologisk brød
(et par dager gammelt, uten skorpe, kjørt til smuler i en kjøkkenmaskin, eller knust på annet vis)
salt, pepper
Ha godt med olje, minst 3 ss, i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å brunes. Ha i sopp og hvitløk. Stek videre til alt er brunet godt, men ikke svidd.
Ha det over i en bolle, avkjøl til romtemperatur og bland med rødbete, nøtter og knust brød. Smak til med salt og pepper. Tilsett kikertmelet litt etter litt, spe gjerne med bittelitt kokevann fra rødbeten, til du kan forme seks faste baller i hendene og så trykke dem ned til burgere.
Legg burgerne på plate med bakepapir og stek på 180 grader i rundt 15 minutter, snu dem gjerne når det gjenstår 5 minutter.
(Nå kan du fryse dem, først hver for seg, så i samme pakke, slik at du kan ta ut det antallet du vil uten at de er frosset fast til hverandre.)
Ha stekeolje i en panne på litt over middels varme og stek burgerne ferdige.
Klare til å fryses:
Mer bete!
Når vi spiser beter får vi en bit av det beste Norge kan by på. Trykk på bildet for inspirasjon!
Write a comment