Hvor mye gammel og gåen allehånde kan det finnes i et vanlig hjem? Uten at man vet om det?
Man kan saktens spørre, særlig når man her faktisk svaret på hvordan det er lett å få oversikt over hva man faktisk lagerfører av ulike krydderslag.
De fleste av oss kjøper krydderposer som vi bare river opp og lukker ved å krølle dem sammen.
De krøllete posene kommer ikke alltid til nytte igjen, for hvordan kan en stakkar vite at det er allehånde i posen når han har revet den opp akkurat der det står hva den inneholder?
Et godt råd er å åpne posene opp-ned, slik at man også senere kan lese hva som står på dem.
Men det finnes enda bedre løsninger. Jeg kjenner noen - meg selv! -som arkiverer sine krydderposer i fotoalbum, et løsbladsystem med plastlommer som passer utmerket til standardposene – vips, inn i en hullperm og inn blant kokebøkene. Ikke dum, jeg.
Virkelige krydderentusiaster oppbevarer krydderet mørkt og lufttett.
Jeg har også vært i hjem der kreativiteten har resultert i laboratoriestativer med reagensglass tettet med plastkorker, mens små plastposer med lynlås er en løsning mange innvandrerbutikker bruker.
Husk i alle fall at kruttet i krydderet dør ut. Holdbarheten er langt mer begrenset enn de fleste tror.
Godt, gammeldags fotoalbum, et blinkskudd!
Write a comment