Vafler med nøtter og fiken

Vafler og nøtter er kanskje ikke regnet som kjempetøft. Men her en vaffel tøffere enn toget, med skikkelig innkokt bayerøl-saus.

  • Ca 300 gram hvetemel, eller annet mel
  • 2 egg
  • 1 teskje bakepulver
  • ca 75 gram smør, smeltet
  • ca 3 dl melk, gjerne kulturmelk
  • 1 dl hakkede hasselnøtter
  • 1 flaske bayerøl
  • ½ teskje finhakket ingefær
  • 2 teskje sukker
  • 4 fiken

Pisk sammen eggene og bland i mel, bakepulver og melk til en røre, med smøret i. Rør inn hakkede nøtter, spar noe til topping. La røren stå litt før du steker gyldne, gjerne litt mørke vafler.

 

Ha ølet i en kjele og kok det inn til det er igjen to tredjedeler. Ha i sukker og ingefær, og kok videre til det tykner til saus. Dryss på litt ekstra nøtter.


Write a comment

Comments: 0