Denne har jeg og familien også stått på TV og laget, for å overbevise folk om at det ikke er farlig å spise kjøttfritt.
Squashburgeren er også den vi alltid har i fryseren, for bare å vippe opp i panne når vi skal ha en kjapp middag.
Uten kjøtt, med squash - hjemmelaget vegetarburger
Grønn og god. Kikertmel og såkalt methi, alias bukkehornfrø og fenu greek, finner du i grønnsaksbutikker drevet av innvandrere.
1 stor squash, rundt 300 g, skåret i tynne strimler, eller grovrevet
50 g frosne selskapserter, tinte og hakket, eller rosenkål
½ rødløk, rundt 80 g, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
70 g kikertmel
1 ss linfrø, most med 2 ss vann
2 ss solsikkefrø
1 ss knuste methi-frø
1 ts salt
- Ha godt med olje, minst 3 ss, i en panne på middels varme og stek løken til den er myk og begynner å brunes. Ha i hvitløk og stek litt til. Ha så i solsikkefrø (som smaker noe nær stekt ribbe!) og stek til alt er brunet, men ikke brent, bare lett karamellisert.
- Ha det over i en bolle, avkjøl til romtemperatur. Bruk hendene og bland inn squash, erter og kikertmel. Mos linfrø og vann i morter til det blir en slimete masse, eller bruk en minihakker som følger med gode stavmiksere. Ha også i knuste methi-frø.
- Form seks faste baller som du så presser ned til burgerform. Legg dem på plate med bakepapir. Stek i ovn på 180 grader i rundt 15 minutter, snu dem gjerne når det gjenstår 5 minutter.
(Nå kan du fryse dem, først hver for seg, så i samme pakke, slik at du kan ta ut det antallet du vil uten at de er frosset fast til hverandre.)
Ha stekeolje i en panne på litt over middels varme og stek veggisburgerne ferdige.
Write a comment
Marit Skau (Thursday, 03 January 2019 17:18)
Jeg har prøvd mange forskjellige, denne er best. Kakene henger godt sammen, er spenstige, og ikke tørre. Takk! Hilsen Marit