Her er det lurt å ha en dose sukkerlake på lur, altså sukker kokt opp med litt vann, og bruke den avkjølt. Da er det også lurt å koke den opp med for eksempel stjerne- anis eller kanelstang, slik at smaken kommer bedre frem.
Men det går fint å røre sukker rett ut i vinen, det tar bare lengre tid.
Husk også at varm frukt bare gjør at isbitene smelter og sangriaen blir vannet ut. Vask frukten godt før den legges i kjøleskapet. Hvitvinen og farrisen skal selvsagt også være kald
1 flaske hvitvin
1 flaske farris, eventuelt club soda
1 dl hvit rom
1 dl sukker
2 stjerneanis
2 appelsiner, i skiver eller terninger
1 sitron, i skiver eller terninger
10 jordbær, delt i fire
noen mynteblader
masse isbiter
Kok om 1 dl vann med sukkeret og krydderet, eller rør sukkeret ut i hvitvinen i minst fem minutter. Ha i alt det andre, men vent med farrisen til rett før servering.
Write a comment
Julie (Monday, 09 July 2018 13:40)
Heisann,
skal det være en liten flaske farris, eller en stor literflaske?
Vet du om det er mulig å bruke noe annet enn hvit rom? Evt vanlig rom eller brandy?