Her er en smakskombo jeg stadig vender tilbake til: Honning, chili - og kaffe.
Carré er virkelig en agent for den gode smak. Og så ivrig til å ta til seg alt nytt av smakstrender.
En fest for øyet og en fryd for ganen, med mørt kjøtt som tar til seg hva det skal være av smak, for eksempel en liten kaffetår.
4 stykker carré med 4-5 ribben på hver
2 ss honning
2 ts pulverkaffe
½ fedd hvitløk
½ chili
litt timian, tørket eller finhakket frisk
salt, pepper
- Skrap ribbenene rene for fett og kjøtt, slik at bare filetstykket er igjen. Bruk en skarp kniv og lar ruter i fettet på oversiden. Dryss på litt salt og pepper.
- Ha honning i en liten skål. Ha kaffen i en annen skål og løs den opp med en spiseskje kokende vann. Rør kruttkaffen ut i honningen sammen med finhakket hvitløk, finhakket chili og hakkede urter. Smør halvparten av det på kjøttet, også på sidene, og la det helst stå og marinere litt.
- Legg stykkene i en ildfast form slik at de står med benene ned og kjøttet opp. Stek dem i ovn på omtrent 180 grader i en knapp halvtime, pensle på resten av marinaden og stek ferdig. Bruk termometer og si stopp når temperaturen passerer 65 grader.
Write a comment